Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zo maak je van je slaapkamer een bijzondere plek

Koop vanaf 24 juni de nieuwe zomereditie want daar vind je nog veel meer professioneel advies om je slaapkamer in te richten.

1. Een Vloerkleed verbindt

Remy Meijers: “Het is heel fijn als je bed op een kleed staat in de slaapkamer. Zo vormt het een eiland met de nachtkastjes. Het kleed maakt er stilistisch een geheel van. Het is ook heerlijk om ‘s morgens wanneer je uit bed stapt je voeten op een zacht kleed te zetten.”

2. Kies de juiste verlichting

Roelfien Vos: “Benadruk de intimiteit van de slaapkamer met licht. Met de juiste verlichting creëer je sfeer. Bijvoorbeeld met indirecte verlichting in een plafondverhoging boven je bed. Let erop dat de verlichting dimbaar is, zo bepaal je zelf de sfeer die je op dat moment wilt.”

3. De haard als ultieme sfeermaker

Roelfien Vos: “Een openhaard in je slaapkamer is mijn supertip, maar het moet technisch mogelijk zijn. Het maakt van je slaapkamer echt een plek waar je rustig wordt en fijn in de vlammen kunt staren.”

4. Maak een seizoenswitch

Roelfien Vos: “Het is leuk om ook in de slaapkamer een winter- of zomergevoel te creëren. Kies in de winter bijvoorbeeld voor een mohair plaid, en leg in de zomer eens een linnen plaid op je bed. Zo kun je met een kleine ingreep de sfeer van de kamer veranderen.”

5. Ga voor beleving

Marcel Wolterinck: “Beschouw de slaapkamer als een multifunctionele plek. Badkamer, dressing en slaapkamer horen bij elkaar, de suite zeg maar. Plaats dubbele deuren of schuifdeuren, zodat je de ruimte kunt aanpassen aan je behoefte. De deuren zouden wat mij betreft altijd open mogen staan. Voor die ruimtelijke ervaring. Plaats overal een mooi element in het zicht: designer handtassen, een kunstwerk, een mooi meubel. Dat is beleving.”

Tekst Anneleen Peeters | Beeld van boven naar onder: ontwerp Piha van Remy Meijers, Jewels van Roelfien Vos en Livello van Marcel Wolterinck voor Nilson Beds