Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De trends volgens styliste Judith

Styliste Judith Rasenberg laat in haar kaarten kijken en tipt ons haar nieuwe favoriete hotspots en ontwerpers. Wat zijn de trends van dit najaar? Lees snel verder en ontdek Judith’s inspirerende visie.

Koop het septembernummer van Stijlvol Wonen, want daarin geven nog meer boeiende woonprofessionals hun woontrends voor dit najaar. Te koop vanaf 26 augustus.

1. Een statement met natuursteen en keramiek

Judith: “Ik zie veel keramiek en natuursteen, zowel in kunst en woonaccessoires,  maar ook als groot accent in je interieur. Pak uit met een mooie tegelwand in een ruimte of een gekleurd stenen aanrechtblad voor je kookeiland. Met natuursteen of tegels kun je echt een statement maken. Je ziet dan ook steeds meer gekleurd marmer. Dat is echt een trend op dit moment.”

2. Subtiel seventies met bruin en oker

Judith: “Eigenlijk gaat het alle kanten op, er is voor ieder wat wils. Van het rustige wabi-sabi met veel grijzen en beige tinten tot de kleurrijke Memphis-stijl met veel primaire kleuren en pastels. Ook zie je steeds meer bruin en okerkleuren terugkomen in het interieur, een knipoog naar de seventies.” 

3. De unieke stukken van Dirk van der Kooij

Judith: “Ik vind de ontwerpen van Dirk van der Kooij altijd verrassend. In Nederland kun je veel van zijn ontwerpen vinden bij de winkel The Frozen Fountain in Amsterdam. Mooi is dat zijn werk een sustainable karakter heeft, ook zo’n trend waar je niet meer omheen kunt. Elk stuk dat hij maakt, is uniek.”

4. Instagramheld Helle Mardahl

Judith: “Helle Mardahl maakt waanzinnig kleurrijk glaswerk waar ik blij van word. Ze werkt op de grens tussen kunst en gebruiksvoorwerp, dat vind ik interessant.”

5. Het thuiskantoor blijft

Judith: “Dit is meer dan een trend. Sinds de pandemie is dit dé grote verandering in hoe we ons interieur benaderen. We zullen wel terugkeren naar kantoor, maar 100% naar kantoor, dat is verleden tijd. Ik denk dat steeds meer mensen een ‘slimme’ werkplek in huis creëren. Ze willen niet meer aan de keukentafel zitten, maar kiezen bijvoorbeeld voor een werktafel in een kastenwand die ze kunnen afsluiten. Zo zijn alle werkspullen na werktijd weer uit het zicht.” 

6. Nieuwe hotspots

Judith: “Deze hotspots wil ik zeker nog bezoeken dit najaar. Ik ben benieuwd naar het nieuwe kasteelhotel Trematonia in Cornwall. Het is een hotel van het Britse merk House of Hackney en helemaal ingericht met hun eigen collectie. Dichter bij huis ben benieuwd naar het nieuwe restaurant De Juwelier op de Utrechtsestraat in Amsterdam.”

Wie is Judith Rasenberg?

Judith werkt als stylist en artdirector op sets van verschillende fotografie- en filmprojecten. Ze verzorgt ook de complete inrichting van huizen. Benieuwd naar haar werk? In het septembernummer 2021 van Stijlvol Wonen toont ze hoe je met enkele eenvoudige stylingtips je interieur extra gastvrij kunt maken.

Tekst Anneleen Peeters