Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Vier hotspots voor kunstfans en foodies

Kunst kijken en lekker eten … lijkt jou dat ook zo’n goede combinatie? Ontdek vier horeca-adressen waar je kunt logeren en/of eten en omgeven bent door mooie kunst (die je bovendien ook kunt kopen).

Wil jij graag nog meer kunst ontdekken om zo je interieur ziel te geven? Mis dan de editie oktober-november niet!

Werk van Enkel Art Studio in The Hoxton Gallery

1. The Hoxton Gallery

In het hipsterhotel The Hoxton in Amsterdam kun je regelmatig kunst bewonderen van opkomende kunstenaars. Zo maakte Kat Klerks er ooit haar debuut. Nog tot het einde van het jaar vind je er in de lobby het kleurige drukwerk van Enkel Art Studio. Ze verkopen er gelimiteerde prints die enkel daar te koop zijn. Waar? Herengracht 255 in Amsterdam (NL)

© Restaurant Ovum – fotografie Noémi Sarpe

2. Restaurant Ovum

Ovum is een culinair restaurant gevestigd op de site van Nidum, House of Inspiration, in Grave. Het monumentale Arsenaal is een prachtig decor voor het restaurant, diverse showrooms, winkels en een boetiekhotel. Voor wie culinair wilt genieten, maar ook inspiratie wilt opdoen op gebied van lifestyle, wonen en kunst moet hier zijn. Bezielers zijn Lonneke van der Weyden en Aard Keijser van Keijser&Co. Lonneke richtte ook het interieur in en stelde de wand met kunst samen in het restaurant. Waar? St. Jorisstraat 32 in Grave (NL)

© Merel Faasen – Blackbird Visuals

3. GaleriAAA Restaurant

Op je bord passeert Spanje, Italië en Frankrijk, aan de muur hangen de uitbundige schilderijen van het AAAFresh-collectief. In GaleriAAA Restaurant heerst een familiale, ongedwongen sfeer waar genieten en samen zijn centraal staat. Denk table d’hôtes maar dan in de grote stad. Het kunstenaarscollectief bestaat uit Hans Kleinjan, Maikel Kleinjan en Roderik Faasen. Ze hebben elk hun eigen stijl, maar het wilde en kleurige is de gemene deler. Waar? Zaagmolenkade 124 in Rotterdam

4. Restaurant Wilford T

Tafelen tussen kunst is precies het uitgangspunt van het gastronomisch restaurant Wilford T. Chef Tom Vermeiren sloeg hiervoor de handen in elkaar met kunstplatform Wilford X dat eigenzinnige artistieke activiteiten organiseert. Waar? Wilfordkaai 10 in Temse (BE)