Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De favoriete huisgeuren van de redactie

Fris gewassen lakens, verse koffie in de ochtend, je favoriete geurkaars … niets ruikt zo goed als thuis. Van welke geur word jij blij? Dit zijn de favoriete huisgeuren van Stijlvol Wonen.

Al je zintuigen aanspreken daar gaat het om. Je leest alles over een happy home in editie januari-februari 2022.

Geur is volgens ons onmisbaar in een happy home. Net nu we zoveel thuis zijn, kan geur een extra dimensie toevoegen, ons prikkelen en voor variatie zorgen. Met geuren kun je sferen versterken en momenten markeren. Brand bijvoorbeeld telkens een bepaalde geurkaars wanneer je een ontspannend bad neemt. Zodra je deze geur opmerkt, zul je als vanzelf in een relaxte mood glijden. Bij welke geuren voelen de redactieleden van Stijlvol Wonen zich thuis en gelukkig? Dit zijn hun tips.

De thuisgeur van redacteur Karin Van Opstal

Karin zweert bij Fico Di Amalfi van Aqua de Pharma. “De geurstokjes verspreiden een heerlijke, frisse geur in mijn zitkamer. De geur gebruikte ik al langer als parfum, tot ik in een persbericht ontdekte dat deze ook beschikbaar was als huisgeur. Nu ruikt mijn huis ook helemaal naar mezelf. Fantastisch.”

De thuisgeur van redacteur Anneleen Peeters

Anneleen houdt van de zoete, rijke geur van Palo Santo Wood. “Ik vind het een prettig idee dat Santo Wood helemaal puur natuur is, er komen geen artificiële chemicaliën bij te kijken. Je brandt letterlijk een stukje hout. Ik houd ook van het ritueel dat erbij hoort, je moet er bewust even tijd voor maken. Of de rook van Palo Santo Wood me nu ook echt geluk of genezing brengt zoals sjamanen beweren? Geen idee, maar een prettig moment levert het in ieder geval wel op.”

De thuisgeur van hoofdredacteur Leen Verstraelen

Leen zweert bij haar geurkaarsen van het Franse parfumhuis Diptyque. “In de winter brand ik Santal, een houtachtige geur die extra warmte in huis lijkt te brengen. In het voorjaar schakel ik over op Figuier, de warme en toch frisse geur van de vijgenboom. Het klinkt misschien een tikje hippie, maar daarnaast ben ik verzot op de gewone, ouderwetse Nag Champa Agarbatti wierrookstokjes. De geur doet me denken aan mijn allereerste yogales in mijn favoriete yogastudio.”

Op de foto Bonsai set Cloud van Design House Stockholm, een originele en decoratieve manier om een huisgeur te verspreiden.