Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Waarom dit interieur je geluk kan boosten

Stijlvol Wonen analyseert deze zithoek in een prachtig appartement aan de Noodzee. Lees vlug verder en ontdek onze tips waarmee jij thuis ook aan de slag kunt.

Wil jij meer weten over de welbeing-revolutie in onze interieurs? Koop dan nu de nieuwe editie, helemaal in het teken van geluk en welzijn thuis.

Omdat natuurtinten zoals lichtbruin ons rustig maken

Wil je thuis echt kunnen ontspannen, creëer dan een zen sfeer en dat doe je door het juiste kleurgebruik. Zachte kleuren (denk wit, beige en zachte pastels) en kleuren uit de natuur (zoals bruintinten of terracotta) maken ons rustig.

Omdat hier nauwelijks scherpe hoeken zijn

Ronde, organische vormen voelen vertrouwd, ze geven ons een veilig gevoel, ze verhogen ook ons comfort en bevorderen de flow in een ruimte.

Omdat het harige schapenvel extra textuur toevoegt

We zitten zoveel achter een scherm dat we meer nood hebben aan verschillende texturen en tactiele oppervlakken. Een interieur moet je zintuigen prikkelen.

Omdat het schilderij en de vintage stoel vreugde brengen

Voeg iets ‘wilds’ toe aan je interieur, iets met een ziel, iets heel persoonlijk en dat jou blij maakt, zoals kunst, handgemaakte objecten of een signature designstuk.

Deze woonkamer bevindt zich in het prachtige verblijf van vintage-verzamelaar Magali van Idilik en is ingericht door Nathalie Deboel. Nieuwsgierig naar meer van dit interieur? En wat is de psychologische verklaring voor deze fenomenen? Je vindt de binnenkijker en een achtergrondartikel over hoe je woning je geluk kan boosten in editie januari-februari 2022.

Fotografie Stefanie De Neve