Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Verbouwen? Dit is het advies van Muk van Lil

Droom jij ook van zo’n interieur als dat van influencer en ondernemer Muk van Lil? Samen met haar vriend Nick verbouwde ze een standaardwoning  om tot hun droomhuis. En dat kun jij ook. Muk deelt ons haar advies.

Muk schittert in de allereerste Living The Life in de septembereditie, een nummer dat je niet mag missen.  

1 Doe je eigen ding

Muk: “Pinterest en inspiratieplaatjes hebben we overgeslagen. Mijn vriend Nick en ik vonden dat ons huis geen kopie mocht worden van wat we al eens eerder hadden gezien. Als een soort garantie voor authenticiteit hebben we al onze ideeën uitgewerkt met een interieurprofessional. Wat wil je voelen als je wakker wordt? Waar hecht je aan en wat is belangrijk? Dat is allemaal in kaart gebracht. Het terrazzo in de keuken is speciaal op locatie gemengd met Italiaanse marmerkorrels. Tja, ik ben een beetje eigenwijs, heb nu eenmaal de drang dingen te doen die nog niet eerder zijn gedaan. Dan weet ik zeker dat het geen gekopieerde smaak of een trucje is.”

2 Vraag hulp en kies zorgvuldig je vaklui

Muk: “De ruwbouw nam anderhalf jaar in beslag. De binnenkant kostte ook nog ongeveer een jaar. Je kies dus maar beter professionals waarmee je goed overeenkomt. De interieurvormgever Lotte Faasen van Studio de Blieck heeft de indeling bedacht en bleef als adviseur betrokken. Zelf was ik de aannemer en uitvoerder van het project, in samenwerking met vakmensen. Als ik een huis fotografeer, voel ik meteen of er gedonder met de aannemer is geweest. Dat is ons bespaard gebleven. Een project als dit krijgt vleugels als je samenwerkt met specialisten die elkaar begrijpen. Een goed team is alles. Wat ik in mijn hoofd had, is bijna altijd zo uitgevoerd. Lastig betekent nog niet dat het onmogelijk is.”

3 Neen, beige en greige is niet saai

Muk: “Nick en ik reizen allebei veel, privé en voor ons werk. We hebben ons best gedaan om het buitengevoel dat je in Zuid-Afrika of op Bali aantreft, naar binnen te halen. We experimenteerden met kleurstalen om te kijken of het werkte. De kalkverf en aardse tinten geven ons elke dag het gevoel dat we op vakantie zijn in ons eigen huis.”

4 Vergeet het licht niet

Muk: “Als fotograaf heb ik altijd oog voor licht en dat was in mijn huis niet anders. Vergis je niet, het huis was een standaardwoning. De zijkant hebben we opengebroken voor een schuifpui met extra daglicht en zicht naar buiten.”

Tekst Jack Meijers – Foto’s Stefanie De Neve