Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

6x roze in je interieur

“Mijn man vindt roze bijna nog een mooiere kleur dan ik”, zegt Sanny van Sanny zoekt Geluk in Stijlvol Wonen. Zij en haar man kozen resoluut voor roze in hun interieur. Zes tips en weetjes over roze in je interieur.

Sanny zet haar huis en hart open in Living The Life in de editie oktober-november van Stijlvol Wonen. Houd jij van deze interviews? Mis geen enkel nummer en word abonnee!

  1. “Als een omhelzing een kleur zou hebben , zou ze roze zijn”, schrijft Karen Haller in Het kleine boek over kleur. Roze straalt zorg en empathische liefde uit. Wie wil dat niet ervaren thuis?
  2. Zo’n vijf jaar geleden was ‘millennial pink’ het van het in de mode en het interieur. Roze werd sindsdien zoveel meer dan de kleur uit het meisjesspeelgoed-departement. De kleur roze werd voorgoed volwassen.
  3. Vergeet beige, greige en wit. Roze met een lage intensiteit, zoals oudroze, poederroze en nude-tinten doen het prima als neutrale kleur op de muren.
  4. Omdat roze rust brengt is deze kleur uiterst geschikt voor de slaapkamer.
  5. Vind je een roze wand toch te gewaagd? Roze is een dankbare kleur voor accessoires en textiel. Zo breng je met subtiele accenten meer warmte en vriendelijkheid in je interieur.
  6. Afhankelijk van de combinatie krijgt roze een heel andere uitstraling. Roze met gouden accenten voor een glamour sfeertje bijvoorbeeld, of ben jij meer een aards type en voel je je goed bij poederroze gecombineerd met zachte aarde- en zandtinten? Ook roze en grijs zijn een winnend duo. De durvers gaan voor roze met oranje en geel. Combineer roze met zwarte accenten en er ontstaat dan weer een heel ander geraffineerd beeld.

Het roze behang met print in de eetkamer van Sanny is van Creative Lab Amsterdam. De rest van de muren schilderde ze met Pink Peach van Vestingh. De roze badkamer kochten ze bij Sanitair Winkel.

Foto Muk van Lil