Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Vier ideeën om je raam een extra functie te geven

Veel of grote ramen vinden we een troef, maar soms maakt dat het inrichten ook moeilijk. Deze vier ideeën geven een extra functie aan je raam. Handig voor wie klein woont of een leeg hoekje wilt benutten.

Benieuwd naar de rest van het interieur dat bij deze foto’s hoort? Koop dan het zomernummer 2022.

Idee 1: Wastafelhoek met veel daglicht

Beschik je over weinig ruimte en/of vrije muren? Dit voorbeeld maakt duidelijk dat je de muur met het raam ook voluit kunt benutten. De spiegel boven de wastafel hangt op aan het plafond en zweeft daardoor voor het raam. Houd er rekening mee dat je het raam niet meer naar binnen toe kunt openen.

Idee 2: Loungen met uitzicht

Vorm je vensterbank om knusse zithoek. Voorwaarde is wel dat deze diep genoeg is en het raam zich op zithoogte bevindt. Veel meer heb je verder niet nodig: wat zitkussens en je extra leeshoekje is klaar.

Idee 3: Vensterbank wordt discrete radiatorkast

In dit herenhuis bevinden de radiatoren zich onder de ramen. Door een kast te voorzien in dezelfde kleur als de kozijnen vormt alles optisch een geheel en merk je de ontsierende radiatoren nier meer op. Bovendien creëer je zo een vensterbank waarop je decoratie kunt uitstallen. Kies je deze oplossing, zorg dan dat de openingen voldoende groot zijn zodat dat de warme lucht zich voldoende kan verspreiden.

Idee 4: Lichtdoorlatende raamkast

De keuken in deze aanbouw is licht en luchtig dankzij de hoge ramen. Maar hoe voorzie je voldoende kastruimte als alle muren van glas zijn? Deze halfhoge kast van opaak materiaal is de oplossing. Deze laat het daglicht door en verhindert tegelijk inkijk van de buren. Een handig neveneffect: dankzij de semitransparante fronten weet je precies wat waar staat in de kast.

Beeld 1 & 2: fotografie Muk van Lil, project El Interiors – Beeld 3: fotografie Muk van Lil, project Looliving – Beeld 4: fotografie Kaatje Verschoren, project Hans Verstuyft Architecten