Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zo ziet het home office van een focusexpert eruit

Breinvriendelijk werken predikt Elke Geraerts, doctor in de psychologie en CEO bij consultancybedrijf Better Minds at Work. Zij weet als geen ander hoe jij je tijdens het thuiswerken optimaal kunt focussen. Benieuwd hoe zij zelf haar werkplek inrichtte? Dit is haar thuiskantoor!

Wil je nog meer home offices bekijken? Of ben je benieuwd naar de rest van Elkes woning?  Haal dan zeker de editie september in huis.

Het is geen verrassing: Elke heeft heel veel kasten in haar home office. “Een clean desk zorgt voor een opgeruimd hoofd”, bevestigt Elke. Paperassen en mappen verstop je liever achter gesloten deuren. Wat mooi is mag gezien worden natuurlijk. Zo creëer je tegelijk een inspirerende omgeving.

Elke heeft geluk met haar werktafel die uitkijkt op de groene tuin. “Wanneer je uitkijkt op een stukje natuur dan zorgt dat voor rust in je hoofd en prikkelt het tegelijkertijd je aandacht. Ideaal dus”, vertelt Elke. “Als je daarentegen uitkijkt op een drukke straat met veel passanten en verkeer, dan is de afleiding te groot. Elke keer dat we worden afgeleid duurt het tot 25 minuten alvorens we opnieuw 100 procent gefocust zijn.”

Zelf koos Elke voor een eerder ingetogen kleurenpalet, maar dat is een persoonlijke keuze. “Kies verder spullen en kleuren die jijzelf prettig vindt voor het oog en dus ook voor je brein. Voor sommigen brengt een gedempt kleurenpalet rust in het hoofd, terwijl anderen juist de levendigheid van felle kleuren nodig hebben om zichzelf te motiveren om aan de slag te gaan. Ga dus experimenteren. In mijn thuiskantoor voeren rustige tinten de boventoon, met hier en daar een blauw accent, omdat me dat het prettige gevoel geeft niet in een bedrijfskantoor te zitten.

In haar thuiskantoor heeft Elke ook een fijn relaxhoekje. Het bijzettafeltje, het poefje en het lampje zijn van Westwing. De relaxfauteuil is van Passe Partout, via Ambertree.

De op maat gemaakte kasten van gelakte mdf volgen de ronding van de ruimte. De bureaustoel en tafel zijn van Vitra. Het bureaulampje van Belid Lighting kocht Elke online. De turquoise vazen zijn van Guaxs. Het kunstwerk Bubbel is van de hand van Christine Wittoeck.

Tekst Karin Van Opstal – Foto’s Kaatje Verschoren