Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

8 easy tips voor een feestelijke tafel

Met deze eenvoudige en budgetvriendelijke tips creëer je de mooiste feesttafel.

1. Zwart-wit is altijd chic

Combineer zwarte en witte elementen voor een tijdloos gedekte tafel. Wissel af: op de zwarte tafel liggen witte lopers, met daarop een zwarte placement, enzovoort. Zo creëer je diepte en een grafisch ogend geheel. Veel mensen hebben wit servies, door enkele zwarte elementen toe te voegen krijg je toch een ander resultaat zonder dat je een heel nieuw servies moet kopen. De creatieve hand achter deze tafelsetting is Eveline van Asbeck van Wolterinck.

2. Pronkstuk aan het hoofd

Heb je een even aantal gasten? Plaats dan een opvallend bloemstuk aan het hoofd. Kies gerust een XL vaas en takken van 1,5 meter. Denk groots voor een extra feestelijk effect. Deze tafelsetting werd gecreëerd door Judith Rasenberg.

3. Oh dennenboom

Een linnen servet op een mooi bord én een takje den, meer hoeft dat niet te zijn om dat winterse kerstgevoel te creëren. Stop je snoeischaar in je zak tijdens je volgende wandeling en neem enkele natuurvondsten mee naar huis. Ook dennenappels en rozenbottels kunnen een mooie toevoeging aan je tafelsetting zijn. Het kost je niets én het is feestelijk. Styling door Stefanie De Neve.

4. Oh dennenboom (bis)

Een kleine takje op je bord vind je toch wat braafjes? Ga dan voor een slinger van den die je centraal over de tafel laat meanderen. Met grote windlichten houd je de tak op zijn plaats, bovendien zorgen de vele kaarsen voor een stemmige sfeer. Deze tafelsetting is van de hand van Danique Dobbe.

5. Denk out of the box

Het hoef niet altijd een vaas met bloemen of een krans te zijn. Styliste Jessy Van Durme hing deze grote tak boven de tafel voor een majestueus effect. Kaarsen van wisselende hoogte maken het geheel niet te formeel.

6. Ga voor kleur

Niemand beweert dat je moet vasthouden aan de typische kerstkleuren. Hier zie je petrol, warm oker en terracotta. Door een beperkt aantal kleuren in verschillende nuances te laten terugkomen creëer je een weelderig maar toch samemhorend palet dat net even anders is. Een idee van stylist Jessy Van Durme.

7. Het strikje

Een speels en feestelijk effect: leg een kleine servet met servetring horizontaal op je bord. Alsof je bord een cadeautje is. Een stylingidee van Jesse Van Durme.

8. Investeer in tafellinnen

Niets maakt een tafel zo feestelijk als tafellinnen. Dat bewijst deze tafelsetting van stylist Stefanie De Neve, maar ook bovenstaande foto’s. Of het nu een tafelkleed is, lopers, placemats of servetten. Investeer in een mooie kwaliteit linnen of katoen en je kunt jaren verder.    

Wil je meer stylingtips voor je interieur? Elke editie van Stijlvol Wonen staat boordevol inspiratie. Bespaar geld en word abonnee!

Foto 1 Muk van Lil – Foto 2, 3 en 8 Stefanie De Neve – foto 5, 6, 7 Piet-Albert Goethals