Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zo word je interieurinfluencer

Krijg je vaak complinten over de inrichting van woning? Heb je een neus voor styling? Zit je vaak op Instagram en Pinterest? Dan is interieurinfluencer misschien wel iets voor jou. Zo zet je de eerste stappen naar online succes.

Astrids hobby groeide uit tot een lucratieve sidehustle. Je leest haar verhaal én andere manieren om geld te verdienen met je interieur in de editie januari-februari 2023.

Stap 1 Vertel een verhaal dat mensen kunnen volgen.

Een verhuis, een verbouwing of nieuwbouw … mensen volgen graag zo’n proces. Een nieuwe fase kan een goede aanleiding zijn om met een Instagram-account rond je woning te beginnen. 

Stap 2 Je interieur heeft iets dat niemand anders heeft.

Wees gerust, je hoeft niet op Ibiza te wonen. Of in een dure villa. Een account over een klein appartement kan net zo goed mensen aanspreken. Mensen volgen je interieur omdat het iets unieks heeft, maar ook herkenbaar. Creëer een eigen, unieke stijl, zodat je opvalt tussen de vele andere accounts, maar blijf hierbij trouw aan jezelf. Dat brengt ons bij stap 3.

Stap 3 Wees authentiek.

Doe je niet anders voor dan je bent. Doe wat jij mooi vindt en waarbij je goed bij voelt. Anders houd je het niet vol en zal je publiek je snel doorprikken. Ook later, wanneer je samenwerkingen aangaat met merken en winkels moet je verhaal moet kloppen. Denk aan je geloofdwaardigheid.

Stap 4 Kies voor kwaliteit: mooie foto’s en leuke invaslhoeken

Als interieurinfluencer is het visuele belangrijk. Maak mooie en kwalitatieve foto’s en video’s. Post geen onscherpe beelden en licht te donkere foto’s op. 

Stap 5 Post elke dag.

Post regelmatig berichten op je account, bij voorkeur dagelijks, zodat het algoritme je niet laat verdwijnen. Als je een groot en gevarieerd bereik wil halen, is het slim om in te zetten op verschillende kanalen (Instagram, TikTok, Pinterest, YouTube, ect). Goed om weten: high end merken kiezen nog vaker voor Instagram, terwijl voor speelsere, hippere en jongere merken TikTok aan belang wint.

Stap 6 Ga het gesprek aan met je volgers.

Het leuke aan internet is dat je onmiddellijk feedback krijgt. Stellen mensen vragen, reageer dan. Zo creëer je een community. Die community en jouw bereik, is wat jou zo interessant maakt voor merken. Je community hoeft niet noodzakelijk heel groot zijn, precies die niche die jij bereikt kan net interessant zijn voor bepaalde merken.

Op de foto het interieur van influencer Astrid van casa.leinweber

Tekst Anneleen Peeters – Foto Denise Zwijnen