Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

6 stylingtips getest door de redactie

Met kleine objecten zoals vazen, kandelaars, schalen en kussens kun je de sfeer in je interieur helemaal naar je hand zetten. Maar hoe combineer je deze tot een sterk geheel? Deze stylingtips passen de makers van Stijlvol Wonen zelf toe.

Koop de nieuwe editie want je krijgt er nog meer stylingtricks en heel veel voorbeelden

1. Leid de aandacht af

“Voor een instant bright effect zorg ik voor glimmende accenten die de aandacht afleiden van rommelige hoekjes. Een lamp van koper, blinkende kranen, flonkerend kristal en daar een kaarsje bij of een gericht spotje op. Wel even voordat de visite komt een stofdoekje of Swiffer eroverheen halen.”

Sylvia Emonts, journalist

2. Werk in laagjes

“Van groot naar klein en het liefst in oneven aantal, dus drie of vijf items als je een hoekje stylet.”

Muk van Lil, fotograaf

3. Ruim op

“Ik houd niet van te veel troep en een tv in het zicht. Een maatwerk kastenwand, waarin de tv is verwerkt en ruimte is voor alle spullen die je niet wilt zien, mag dan ook niet ontbreken, vind ik.” 

Judith Rasenberg, stylist

4. Groepeer op een dienblad

“Zet alles wat je groepeert op een gezamenlijke drager. Zeep en andere flacons in de badkamer zet ik bijvoorbeeld samen op een klein dienblad. Een kandelaar en mooie steen liggen op een stuk marmer.”

Leen Verstraelen, hoofdredacteur

5. Asymmetrie brengt leven

“Symmetrie brengt rust en evenwicht, maar als je een opstelling levendig wilt maken, ga je best voor asymmetrie. Twee antieke vaasjes zou je in een klassieke opstelling links en rechts op de schoorsteenmantel zetten. Ik plaatste ze naast elkaar links, zo ontstaat er toch een hedendaags beeld.”

Anneleen Peeters, redacteur

6. Hang kaders niet op

“Ik houd van afwisseling. Daarom hang ik mijn foto’s en kaders met kunst niet op, maar plaats ik ze tegen de muur op de kast. Zo kan ik gemakkelijk van opstelling wisselen.”

Sofie Van Lishout, vormgever

Foto Stefanie De Neve, styling Judith Rasenberg