Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Hoe jij je toch een mooie bank kunt veroorloven

Op zoek naar een bank, maar is je budget beperkt? Met deze vijf tips kun je van je zithoek toch een eyecatcher maken.

Is budget voor jou geen bezwaar? Of zoek je een bank die kidsproef is? Koop de editie maart 2023 en lees hoe je in deze situaties je droombank vindt.

1. Investeer in een signatuur fauteuil

Geen geld voor een grote designbank? Je huurt nog en je weet niet waar je later nog zult belanden? Investeer dan in een mooie loveseat, fauteuil of chaise longue. Die kun je gemakkelijk verhuizen en of je later een groter of kleiner pand bewoont, er is altijd wel plaats voor een mooie fauteuil of eenzitter, desnoods in de slaap- of werkkamer. Bovendien leidt zo’n fauteuil de aandacht af als je deze combineert met een neutralere, goedkopere zitbank. Zo oogt je zithoek toch catchy en luxe.

2. Kies een goedkopere stof

De bekleding van je bank bepaalt in hoge mate de prijs. Kies je een goedkopere stof, dan kun je die droombank misschien wel betalen.

3. De langetermijnvisie

Je moet het geld kunnen ophoesten, maar een goedkoop meubel is vaak op de lange termijn duurder. Wie investeert in kwaliteit, denkt duurzaam en herstofferen kan altijd. En een designbank behoudt bovendien zijn waarde. 

4. Jaag op koopjes

Ga op zoek naar showroommodellen, stockverkopen of speciale promoties, schuim veilingsites af en speur naar interessante deals. Snel zijn is de boodschap. Je stopt hier veel tijd in, maar de aanhouder wint.

5. Ga voor modulair

Kies een modulaire bank die je door de jaren heen en naargelang je budget en situatie kunt uitbreiden. Zo bouw je langzaam maar zeker jouw droombank bij elkaar.

Op de foto tweezit N701 van Ethnicraft (€ 1.479, ethnicraft.com)