Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

4 manieren om schaduw te creëren in je tuin

De zon, we zien ze graag komen, maar als je volop van je buitenruimte wilt genieten, is schaduw een must. Met deze oplossingen creëer jij schaduw precies daar waar jij ze nodig hebt.

Welke tuinmeubelen ontbreken nog op jouw terras? Je leest het in de nieuwe editie, te koop vanaf 30 maart.

© Paola Lento srl – ph. by Sergio Chimenti

1. Het tuinpaviljoen

Voordeel: Zonder grote ingrepen kun je zo een beschut terras creëren. Ideaal voor je outdoor lounge, zoals hier model Harbour van Paola Lente.

Nadeel: Deze optie is semi-definitief. Verandert de stand van de zon doorheen de dag, dan kun je dit niet meer bijstellen. En je zit hier niet beschut voor de wind.

© Marilux

2. De luifel

Voordeel: Een flexibele oplossing waarbij je de luifel te voorschijn laat komen wanneer het nodig is. Je vermijdt zo ook dat de zon niet op de grote raampartij schijnt waardoor het binnen te veel opwarmt.

Nadeel: Wanneer de luifel is opgerold, verdwijnt deze in een lange box boven je raam. Niet iedereen vindt dit mooi.

© Dedon

3. Tuinzit met ‘afdak’

Voordeel: Een ligbed of bank met zonnescherm, dat is twee in een. Je hebt de schaduw daar waar die nodig is. In de Daydream van Dedon op de foto waan je je in een luxe resort.

Nadeel: Ok, er is geen gedoe met een aparte parasol, maar daardoor is het ook geen flexibele oplossing.

© Umbrosa

4. De parasol

Voordeel: Deze mobiele parasol rol je waar hij nodig is. Dit voorbeeld is bovendien geen klassiek model waarbij de steel storend in het midden zit. Daardoor maakt Eclips UX van Umbrosa lekker veel schaduw.

Nadeel: De zware voet van een parasol neemt wel wat plaats in als je een klein terras hebt. Kies voor een exemplaar op wieltjes zodat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen.