Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

5 sfeermakers voor je terras

Geef je tuin of terras die coole vibe die je in boetiekhotels en chique rooftopbars terugvindt. Vijf terrassen, vijf sfeermakers.

Koop de nieuwe editie want daar vind je nog veel meer inspiratie voor tuin en terras.

© Denise Zwijnen – Project DHome

1. Exotische planten in pot

Hoe creëer jij instant een exotische sfeer op je terras? Met een tropische plant in een pot: denk aan palm of bananenplanten. De grote bladeren laten het alsvast hoogzomeren in deze overdekte lounge. Tijdens de winter zet je ze binnen. Laat je de planten toch buiten staan, pak je ze dan goed in zodat ze niet stuk vriezen. De planten en potten op deze foto komen van Rebels Wonen, bank en chaise longue zijn van B&B Italia via Hora Barneveld.

© Hans Gorter voor Cosentino – Project Knops Tuindesign

2. Zacht sfeerlicht

Deze stadtuin heeft de geborgen intimiteit van een exclusief restaurant. Uiteraard is er de ingenieuze indeling en het uitgelezen gebruik van materialen, maar de grote sfeermaker is het uitgekiende lichtplan. De bomen en gevels zijn sfeervol uitgelicht en vanachter de maatwerk panelen schijnt een zachte gloed. Ook de zwevende trappen zijn voorzien van verlichting waardoor een speels hoogteverschil ontstaat. Zo ontstaat hier de sfeer van een candlelight dinner.

© Max & Luuk

3. Een groene muur

Geef je lounge de beslotenheid van een exclusieve club door een organisch gesnoeide haag. Zo heeft je tuinkamer ook daadwerkelijk muren en staat de bank uit het zicht wanneer je deze in de winter moet afdekken. De mooie lounge, fauteuils en buitentafels van Max & Luuk maken het woonkamergevoel compleet.

© Gloster

4. Rotan accessoires en meubels

De rotan lamp en de vintage look van deze tuinmeubels (Bora en Kasha dining set van Gloster) bezorgen dit terras een chique maar nonchalante look. De zee en een mixologist die jouw drankje shaket, denk je er als vanzelf bij. Houd je wel van een buitenlands sfeertje op je terras dan haal je vast ook inspiratie uit dit artikel.

© Bronkhorst Buitenleven

5. Twee is nooit dubbelop

Toegegeven, met een zwembad in de tuin is het niet moeilijk om dat hotel-chic gevoel op te roepen. En met het tuinpaviljoen van Bronkhorst erbij lijkt het helemaal alsof je op vakantie bent in eigen tuin. Heb jij dat allemaal niet, steel dan dit idee: de twee ligstoelen of loungers naast elkaar. Zelfs een loveseat of twee persoonsligbed werken ook. Heerlijk om met twee bij te praten of rustig te lezen. Net alsof je op hotel bent.