Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

4 tips voor meer kleur

Kleur toepassen in je interieur: hoe doe je dat? Deze tips, geïllustreerd met echte interieurs uit Stijlvol Wonen, helpen we je op weg.

Foto Sarah Van Hove – Project Nicolaas Janssens Design

1 Koningsblauw als it-kleur

Koningsblauw is een geliefde kleur die het heel goed doet vandaag. Het is een tijdloze kleur die je zowel klassiek als op moderne wijze kunt toepassen. Zijn blauwe wanden voor jou te veel van het goede, kies dan voor blauw als kleur voor een meubelstuk of kunstwerk.

Foto Anneke Gambon – Project Ambiance Naaldwijk

2 Vertel een verhaal

De bewoners van dit huis werden verliefd op het schilderij aan de muur. De kleuren van het werk gebruikten ze als leidraad voor de kleurkeuze van de meubels. Door kleuren te laten terugkomen creëer je een sterk geheel. Kleur kiezen is heel persoonlijk. Een antieke vaas, een bijzonder wandkleed, een kunstwerk … kies iets waar jij je goed bij voelt, dat je raakt, en vertrek hiervan om het kleurenpalet van je interieur te bepalen.

Foto Stefanie De Neve – Project Il Granito

3 Extravagant in een doorloopruimte

De goudkleurige trap licht de donkere hal helemaal op. Het contrast tussen goud en offblack is chic en stijlvol. Houd er rekening mee dat donkere kleuren het licht absorberen, daarom zijn donkere muren prima in een tv-kamer of een traphal zoals hier. Ruimtes waar je doorloopt en dus niet lang verblijft, zoals de hal, entree of toilet, zijn ideaal om te experimenteren met gewaagde kleuren en combinaties zoals deze.

Foto Anneke Gambon

4 Kleine accenten, groots effect

Koos je een tijdloze, ingetogen basis voor je woning, maar verlang je toch naar meer kleur? Injecteer dan kleur met kleine accessoires. Van plaid tot vaas, deze decoratie hoeft niet prijzig te zijn en kun je gemakkelijk per seizoen wijzigen. Zorg dat je de accentkleur voldoende herhaalt voor een sterk effect. Geel is een vrolijke, energieke kleur, ideaal voor de lente en zomer. Dankzij deze accenten licht de ruimte helemaal op, het lijkt wel alsof de zon schijnt.

Meer tips over hoe je kleuren toepast, vind je in ons juninummer! Woon je in Nederland, dan shop je het nummer hier online. Woon je in België? Dan kun je deze editie hier kopen.