Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zo pas jij roze toe in je interieur

Het effect van roze in je interieur is afhankelijk van de intensiteit. Zachtroze is rustgevend, magenta is koeler en prikkelender. Hoe dan ook, roze is en blijft een it-kleur! Zo pak je het aan.

Woonkamer ingericht door Atelier 10.8 en Geraldine Van Heuverswyn.

1 Roze als neutrale kleur

In zachte, haast poederachtige tinten kan roze prima dienstdoen als neutrale kleur in je interieur. Zo vormt het lichtroze tapijt in deze woonkamer een neutrale basis. De roesttint van de barkast en het kussen werkt als accentkleur. Bang dat het misloopt? Door verschillende tinten roze te combineren, het ton sur ton-effect, kun je eigenlijk nooit missen.

Red Earth No.64 van Farrow&Ball.

2 Stem het type roze af op de sfeer die jij wilt

Of roze tuttig wordt of juist stoer hangt af van de combinatie. Samen met roestige en bruine aarde- en zandtinten oogt het heel natuurlijk. Een kunstwerk of accessoire in fluoroze zindert na in de hele kamer. Vergrijsd roze oogt dan weer heel landelijk, in combinatie met grijs krijg je een meer industriële sfeer. Roze met zwart heeft dan weer iets ondeugends.

Kalkverf in de kleur Marsala van Carte Colori.

3 Van kinderkamer tot hal

Omwille van het zachte, ontspannende effect van zachtroze is het een prima kleur voor de kinderkamer of slaapkamer. Een pittigere variant staat leuk in de hal of als accent in bijvoorbeeld de eet- of woonkamer.

Meer tips over hoe je andere kleuren toepast, vind je in ons juninummer! Woon je in Nederland, dan shop je het nummer hier online. Woon je in België? Dan kun je deze editie hier kopen.