3x knap verlicht

Met verlichting maak je een statement in je interieur. Drie inspirerende voorbeelden met bijhorende tip. Meer knappe armaturen zien en advies van experts? Dat lees je het decembernummer van Stijlvol Wonen.

1. Flexibele kroonluster

Niets zo handig als een lamp die je naar je hand kunt zetten. Dankzij de vele lampenkappen en armen kun je de verschillende lichtbronnen heel precies richten en eindeloos variëren. Drop Chandelier van 101 Copenhagen oogt vintage, het ontwerp is geïnspireerd door het Deens modernisme en de iconen uit de jaren vijftig. Het bepaalt meteen de sfeer in je interieur en maakt er een grafisch statement. (Imaging by The Color Club – www.thecolorclub.net)

2. Nieuwe vormen

Dankzij de led- en oledtechnologie waait er al een tijd een frisse wind doorheen de verlichtingssector. Het maakt een vernieuwende vormgeving mogelijk die voorheen niet realiseerbaar was. Brass-O Circle van Jacco Maris verspreidt een zacht en diffuus licht, maar ook uitgeschakeld blijft de vorm interessant. Zo wordt een armatuur ook een sculptuur.

 3. Kloek maar transparant

Je wilt wel een bijzonder armatuur, maar tegelijk mag het niet te dominant zijn? Kies dan voor een armatuur van glas. Bovendien kijk je er dwars doorheen en belemmer je zo ui zicht niet. Handig als de eettafel aan grote glazen schuifpuien staat en je wilt het zicht op de groene tuin niet te veel belemmeren. Op de foto Mona XL van Brokis.

Tekst Anneleen Peeters  | Beeld 101 Copenhagen, Jacco Maris en Brokis