4x inspiratie voor je terras

Als de zon schijnt en de temperaturen omhoog gaan, is er niets beter dan op je terras zitten met een fris drankje. Hier zijn vier ideeën voor een chic en gezellig terras. Zo hoef je niet eens het vliegtuig te nemen voor dat vakantiegevoel.

Cadzand_C-view

1. Slim opgevuld

Zit je met een beperkte oppervlakte maar heb je wel nog een lege hoek? Laat een zitbank op maat maken. Een kleine zithoek als deze is extra cosy en je hebt meteen ook je ruimte beter benut. Zo haal je meer uit je klein terras.

2. Strakke schaduwhoek

Een zonovergoten terras is leuk, maar soms wordt het net iets té warm in de vlakke zon. Deze houten zonnewering laat nog wat zonnestralen doorschijnen. Zo krijg je in deze loungehoek een sfeervol schaduwspel. Goed om even af te koelen.

 

Granadella_copyright_Hendrik_Biegs

3. Zet u

Een U-vormige loungehoek is de perfecte plek om gasten te ontvangen en te borrelen. Iedereen zit dicht bij elkaar en er ontstaat als vanzelf een joviale sfeer. De zitkussens kun je op maat laten maken. De finishing touch is een hoop kussens, bijzettafeltjes en een ultrazachte plaid voor als het wat frisser wordt ’s avonds.

Marrakech Be hotel Foto Denise Zwijnen

4. Moroccan style

Een terras in riadstijl: het kan. Ook zonder dat opvallende – maar prachtige – Marokkaanse tegelwerk kun je je terras gemakkelijk een Marokkaanse touch geven. Onmisbare elementen: kussens met print en franjes, typische lantaarns als verlichting, royale lage loungebanken en grote potten met een olijf- of laurierboom.

Deze terrassen komen uit de binnenkijkers van het zomernummer van Stijlvol Wonen. De volledige reportages ontdek je daar.

 

 

Bron Stijlvol Wonen editie juli-augustus 2019 | Tekst Bé De Koninck | Fotografie beeld 1 & 3. Hendrik Biegs, 2. Stefanie De Neve, 4. Denise Zwijnen