Hoe je rommel vermijdt

We hebben het zo druk en bezitten zoveel spullen dat we door de bomen het bos niet meer zien. Maaike Fris is gespecialiseerd in de leer van Marie Kondo en één van de eerste gecertificeerde KonMari Consultanten in België en Nederland. Ze geeft haar oplossingen voor alledaagse huishoudelijke problemen.

Probleem: kleine spullen en brieven die blijven rondslingeren

Oplossing:

“Geef alles een vaste plek, ook binnenkomende post, klantenkaarten, brieven van school enzovoort. Door alle binnenkomende post te verzamelen op een vaste plek, die bij binnenkomst te openen, te kijken of er nog een actie aan vastzit en de brieven zo te categoriseren, voorkom je dat ze ergens gaan rondslingeren. Kies één vast moment in de week waarop je de acties gaat aanpakken.”

Probleem: stoel met stapel gedragen kleding die nog niet vuil is

Oplossing:

“Een keer per week of als er meer dan vijf kledingstukken liggen, vouw ik ze terug op en leg ze in de kast. Je kan de stapel ook meenemen wanneer je de was doet en ze meenemen in het vouwproces. Zo ontstaat er geen enorme berg waar je tegenop ziet.”

Probleem: je favoriete magazine opbergen

Oplossing:

“Geef ze een plek in huis geven waar ze je graag leest en ze in het zicht liggen. Op die manier word je blij van het het zien van je favoriete bladen en nodigen ze uit om te lezen.”

Klik hier voor nog meer inspirerende artikels.

Editie 3 van Stijlvol Wonen is nu te koop in de winkel en online (alleen Nederland).

Tekst Jasper De Spiegeleer | Beeld Nienke Fris Photography