Koelen en vriezen zoals jij het wilt

Bij een droomkeuken hoort een droomkoelkast. Een gepersonaliseerd exemplaar dat volledig is afgestemd op je gezin. Deze tips helpen je op weg!  

(in samenwerking met Liebherr)

Wie droomkeuken zegt, denkt vaak in eerste instantie aan de looks – de opstelling, de kleuren, de materialen. De koelkast passeert dan pas op het einde de revue. Een gemiste kans want je kunt je koelkast veel meer personaliseren dan je denkt.

Groter dus meer vrijheid

Geen zin om elke dag boodschappen te doen? Of om alles in je te krappe koelkast en diepvriesvak te moeten proppen als je toch een keer wat meer in huis haalt? Vervang je oude toestel dan door een uit de kluiten gewassen exemplaar. Zo berg je je etenswaren probleemloos weg, zelfs als je in één keer je boodschappen doet voor de hele week.

Organiseren in één oogopslag

Je had geen idee meer dat je nog kaas had tot je hem beschimmeld terugvond. En de boter lijkt haast onvindbaar achter de broccoli. Herkenbaar? Vermijd rommelige toestanden en kies voor een koelkast met specifieke lades.

Wat dacht je bijvoorbeeld van lades voor potjes en tubes of aparte lades voor vlees en vis waarmee het Side-by-Side-gamma van Liebherr is uitgerust? Zo blijft je koelkastinhoud overzichtelijk. Je ziet niet alleen in één oogopslag wat waar ligt maar ook wat je nog in voorraad heb. Daarmee behoren ook dubbele aankopen meteen tot het verleden.

Minder wegsmijten dankzij de juiste temperatuur

Maar liefst veertig procent van het voedsel dat in de vuilbak belandt, bestaat uit groente en fruit, vlees, vis en zuivel. Nochtans zijn die etenswaren veel langer houdbaar als ze bewaard worden op de juiste temperatuur en bij de ideale luchtvochtigheid. Koelkastenspecialist Liebherr past daar bijvoorbeeld een mouw aan zijn BioFresh-technologie. Die bespaart je in de supermarkt al gauw tot honderdvijftig euro per jaar.

Elegant wijn bewaren

Je kunt je wijn in de koelkast leggen. In de kelder. Of in een losse wijnklimaatkast. Maar wat als je je flessen nu eens zou kunnen bewaren in een klimaatkast die perfect aansluit bij je koelkast? Waar je zowel rode als witte wijn kunt bewaren op de perfecte drinktemperatuur? Kan dat? Ja, dat kan. Daarvoor zorgt een wijnbewaarkast die beschikt over twee onafhankelijk instelbare wijnbewaarzones. Het aantal flessen dat je in zo’n kast kwijt kunt, varieert. Ideaal voor grote én kleine wijnliefhebbers!