6x roze in je interieur

“Mijn man vindt roze bijna nog een mooiere kleur dan ik”, zegt Sanny van Sanny zoekt Geluk in Stijlvol Wonen. Zij en haar man kozen resoluut voor roze in hun interieur. Zes tips en weetjes over roze in je interieur.

Sanny zet haar huis en hart open in Living The Life in de editie oktober-november van Stijlvol Wonen. Mis dit nummer niet!
 
  1. "Als een omhelzing een kleur zou hebben , zou ze roze zijn", schrijft Karen Haller in Het kleine boek over kleur. Roze straalt zorg en empathische liefde uit. Wie wil dat niet ervaren thuis?
  2. Zo'n vijf jaar geleden was 'millennial pink' het van het in de mode en het interieur. Roze werd sindsdien zoveel meer dan de kleur uit het meisjesspeelgoed-departement. De kleur roze werd voorgoed volwassen.
  3. Vergeet beige, greige en wit. Roze met een lage intensiteit, zoals oudroze, poederroze en nude-tinten doen het prima als neutrale kleur op de muren.
  4. Omdat roze rust brengt is deze kleur uiterst geschikt voor de slaapkamer.
  5. Vind je een roze wand toch te gewaagd? Roze is een dankbare kleur voor accessoires en textiel. Zo breng je met subtiele accenten meer warmte en vriendelijkheid in je interieur.
  6. Afhankelijk van de combinatie krijgt roze een heel andere uitstraling. Roze met gouden accenten voor een glamour sfeertje bijvoorbeeld, of ben jij meer een aards type en voel je je goed bij poederroze gecombineerd met zachte aarde- en zandtinten? Ook roze en grijs zijn een winnend duo. De durvers gaan voor roze met oranje en geel. Combineer roze met zwarte accenten en er ontstaat dan weer een heel ander geraffineerd beeld.
Het roze behang met print in de eetkamer van Sanny is van Creative Lab Amsterdam. De rest van de muren schilderde ze met Pink Peach van Vestingh. De roze badkamer kochten ze bij Sanitair Winkel. Foto Muk van Lil  

Lees meer

Preview: keuken met X-factor

Stijlvol Wonen in teken van de leefkeuken! Vanaf 6 oktober in de winkel

Daarom past Stijlvol Wonen voortaan beter bij je

Verbouwen? Dit is het advies van Muk van Lil

Zo ziet het home office van een focusexpert eruit

Stijlvol Wonen is vernieuwd! Vanaf 25 augustus in de winkel

Doe de test en ontdek welke stijl bij je past

Vier ideeën om je raam een extra functie te geven

Stijlvol Wonen knalt met het 100ste nummer! Vanaf 23 juni in de winkel

De kinderkamer: kleurig niet kinderachtig

5 do’s om kleur in je interieur toe te passen

De nieuwe editie ligt vanaf 12 mei in de winkel!

1 2 3 4 23