Sobere en warme nieuwbouwhoeve

Puurheid en eenvoud, zo laat de nieuwbouwhoeve van Céline en haar man zich samenvatten. Het stijlgeheim? Geen overdaad aan accessoires hier, maar eerlijke, warme, natuurlijke materialen en vormen die voor zichzelf spreken.

Sobere en rustige nieuwbouwhoeve

Wat de indeling van de nieuwbouwhoeve betreft lieten ze zich inspireren door vroeger. Zo kun je vanuit de centrale hal kiezen of je linksaf naar de keuken gaat of rechtsaf naar de zithoek. ‘Toen we dat bedachten, waren we ervan overtuigd dat iedereen in huis zijn eigen hoekje zou opzoeken’, licht Céline toe. ‘In de praktijk blijkt echter niets minder waar. We zitten heel vaak samen, of dat nu in de keuken is – het kloppende hart van onze woning – of in de tv-hoek. Met onze drie dochters en hun vriendjes erbij is dat altijd een gezellige bedoening. Ik denk dat dat onder meer komt doordat het relatief grote ruimtes zijn, maar dat ze toch zeer veel rust uitstralen.’

Natuur naar binnen

Ook voor de inrichting gingen de bewoners voor sober. Geen bonte verzameling accessoires, maar enkele grote stukken die perfect in de ruimte passen: een grote eettafel in de keuken om met z’n allen rond te eten, een zachte sofa rond een eeuwenoude schouw … De natuurlijke materialen – overal keren hout, wol, linnen en kalkverf terug – maken het plaatje compleet.

Bron: Stijlvol Wonen januari/februari 2017 | Fotografie Stefanie De Neve | Tekst Bert De Pau