Vijf apps voor powermoeders

De zomervakantie zit erop, school en werk draaien weer op volle toeren. Dat wordt voor werkende moeders weer jongleren om alles gedaan te krijgen. Deze apps maken je leven heel wat gemakkelijker en vooral leuker.

1. SWipe, inspiratie uit Stijlvol Wonen

De kinderen liggen in bed en je nestelt je op de bank. Het moment om je te verdiepen in je favoriete woonstijl. Stijlvol Wonen verzamelde de mooiste interieurbeelden in de nieuwe online tool SWipe. De beelden die jij liket belanden in je persoonlijke moodboard. Je kunt zelf moodboards creëren en samenstellen, beelden doorsturen naar vriendinnen en natuurlijk meer informatie opvragen bij de realisator. SWipe is helemaal gratis, je moet je enkel vooraf registeren.

2. Dipsea, sexy audio app

Een vleugje erotiek voegt wat sprankel toe aan je leven, maar helaas schiet dat er vaak bij in. Breng wat frivoliteit in je bestaan en dat van je partner en luister naar de erotische verhalen van de Amerikaanse audio app Dipsea. The New Yorker tipte de app als smaakvol en respectvol zowel in vormgeving als wat de inhoud betreft. Voortaan ga je met rode oortjes naar bed.

3. Bsit, een oppas-app

Soms moet je er even tussenuit. Snel en gemakkelijk een babysit vinden? Bsit is een handige app, die je in de stijl van Uber en AirBnB, aan een oppas helpt. Gedaan dus met je lijstje afbellen tot het raak is. Zowel ouders als babysitters geven elkaar een quotering. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is. Ook handig: de betaling gebeurt automatisch via je bankkaart, dus geen gedoe met cash meer.

4. Treatwell, snel een beautyafspraak

Snak je naar een kappersafspraak, een manicure of eindelijk eens een ontspannende lichaamsmassage? Ik moet een afspraak maken denk je ’s morgens, maar dan begint de hectische dag. ’s Avonds ben je alweer vergeten te bellen en ligt er nog steeds niets vast. Met Treatwell hoeft dat niet meer. Met deze app kun je dag en nacht in enkele klikken een afspraak boeken bij een schoonheidssalon bij jou in de buurt.

5. Cozy Family Organizer

Dankzij deze handige app vergeet je nooit meer een afspraak. Cozy geeft je een overzicht van de activiteiten van alle gezinsleden. Elk gezinslid heeft een eigen kleur zodat je snel kunt zien wie waar is. Bovendien kun je er ook boodschappenlijstjes en to do’s maken en delen zodat anderen deze kunnen aanvullen. Cozi is gebruiksvriendelijk, eenvoudig en gratis te downloaden.

 

Tekst Anneleen Peeters | Beeld Shutterstock